Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sugababes

2009.06.02

A multikulturális angol trio a tini-pop irányzat egyik jeles képviselője, mely sikerrel őrizte meg az a kislányos csintalanságát, ami a kezdetekben jellemezte, ugyanakkor a lányok nem vesztették el egyediségüket sem.

Siobhan Donaghy, Keisha Buchanan és Mutya Buena még húsz évesek sem voltak, mikor megalakították a Sugababes-et 1998-ban. A lányok egy garage, hip-hop és dance csapatról álmodtak és kezdetben csupán együtt énekelték a rádióval kedvenc számaikat. A lányok nagyon jó barátnők, sülve főve együtt voltak. A karrierjük sem tudatos tervezés eredménye, hanem Cameron McVey érdeme, aki felfedezte a lányok tehetségét, így 2000-ben lemezszerződést írhattak alá. A Sugababes debütáló lemeze a 2001-es One Touch volt, melynek jópár számát a lányok írták. Bár a következő kislemez, az Overload jelentős siker lett, a lemezkiadó nem volt elégedett, így a Sugababes egy időre kiadó nélkül maradt.

2001 őszén Donaghy kivált a csapatból, helyére pedig az Atomic Kittenből ismerős Heidi Range került és ezzel a felállással adták ki második lemezüket az Angels with Dirty Faces-t 2002 végén. A Richard X producer által kiadott Freak Like Me kislemez rögtön a slágerlisták élére ugrott, majd a még sikeresebb Round Round taszította le a trónról.

A 2003-as Three az angol albumlista harmadik helyéig jutott, majd az ebből készült kislemez a Hole in the Head lett No.1. Érdekes módon a csapatot nem sztárolták Amerikában, de így is rendkívül jó eredményeket értek el. A két évvel később kiadott Taller in More Ways az angol lemezlista tetején állt meg, ám a sikert beárnyékolta hogy Buena személyes okokból ugyan de jó barátságban kivált a csapatból. Helyét Amelle Berrabah vette át, és az ő hangjával újrakeverve pár számot, a banda újra kiadta a Tallert, mely végül platinastátuszú lett. 2006 végén pedig megjelent egy kislemezgyűjtemény Overloaded: The Singles Collection címmel. Ezt követte a 2007-es Change, majd 2008-ban a Catfights and Spotlights, melyről a Girls már mássza a kislemezlistákat.

Album(ok):

2000: One Touch
2002: Angels with Dirty Faces
2003: Three
2005: Taller in More Ways
2006: Overloaded: The Singles Collection
2007: Change
2008: Catfights and Spotlights

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.