Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rúzsa

2009.08.18

A Megasztár című tehetségkutató műsor harmadik szériájának győzteseként nem csak az énekesnő álma vált valóra, hanem országos ismertségre is szert tett. Azóta pedig sikert sikerre halmoz.

Rúzsa Magdi 1985. november 28-án született Szerbiában, Verbászon. Ki gondolná, hogy az arany torkú énekesnőnek nem mindig volt ilyen hangja, kisiskolásként az énekkarban próbált érvényesülni, de akkor, ott nem járt sikerrel. Így néptáncolni kezdett, emellett citerázott, szavalóversenyeket nyert, kézilabdázott, és atletizált. Hatodik osztályos volt, mikor Budapestre látogatott a néptánccsoporttal egy Betlehemes műsor előadására.

Az általános iskola után az Egészségügyi Középiskolába jelentkezett Szabadkára, ahol szülésznőnek tanult. Középiskolás évei alatt számlatan külső hatás formálta a fiatal lány lelkét. Többek között ekkor zajlott a délszláv háború, ami lehetetlen anyagi helyzetbe sodorta a családot, a szülők egyik napról a másikra veszítették el munkájukat. Ebben a nehéz időszakban Magdi nem tudott másra gondolni, csak arra, hogy álma valóra váljon. Csak egy álma volt: színpadról, zenekarról, közönségről. Ezért nevezett be a Zentán rendezett 2004-es Farsangi Ki Mit Tud-on a könnyűzenei kategóriában nyert. A Líra 2004 Popfesztiválon ifjúsági kategóriában második helyezést ért el. Időközben egy feketicsi együttes, a Madness énekese lett.

A középiskola után gyógypedagógia szakra jelentkezett, de nem vették fel. De nem volt ideje szomorkodni, hiszen 2005-ben indult a Megasztár harmadik szériája melyre már a határon túli előadók jelentkezését is várták. Magdi megírta és elküldte jelentkezését, s bekerült a versenybe. A verseny ideje alatt rengeteg arcát láthatta a közönség volt kőkemény rock-leány, színpadon kuporgó csalódott szerelmes és még sorolhatnánk. Magdi befogadta ez az új világ a zsúri és a közönség is bizalmat szavazott neki, így 2006. május 20-án megnyerte a Megasztár hármat, ő lett 2006. legjobb hangja.

2007. február 17-én elindult első koncertkörútjára. A műsor vége után pár héttel jelent meg” A döntőkben elhangzott dalok” című album a Universal Music kiadó gondozásában, amely több mint 70000 eladott példánnyal tripla platina lemez lett, és az utóbbi idők legsikeresebb magyar lemezévé vált.

Első önálló nagylemeze 2006. november 20-án jelent meg, „Ördögi angyal” címmel A dalok közül az „Aprócska blues”-ból készült elsőként klip, mely visszafelé vetített filmkockákon át vezet az egykori szerelmi csalódás pillanatához. Az album a Mahasz Top 40 eladási listájának élén nyitott, és a megjelenése után egy héttel dupla platina lett, több mint 30 000 eladott példánnyal.

2007. február 24-én elnyerte a Fonogram Magyar Zenei Díjat „Az év felfedezettje" kategóriában és ezzel együtt a jogot, hogy képviselje Magyarországot a Helsinkiben megrendezendő 2007-es Eurovíziós Dalversenyen. Magdi az „Unsubstantial Blues” című dalt adta elő, amely az „Ördögi angyal” című lemezén található „Aprócska blues” angol változata. A 2007. május 10-i elődöntőben 224 pontot gyűjtve a 2. helyen kvalifikálta magát a május 12-i döntőbe, ahol végül 128 ponttal a kilencedik helyen zárt.

2007-ben VIVA Comet díjra jelölték a Legjobb női előadó kategóriájában. Még ebben az évben fellépett a Kapcsolat Koncerten, Bryan Adams „előzenekaraként”. Ennek a koncertnek az anyagát rögzítették és még ebben az évben megjelent a koncert cd és dvd is.

2008-ban megjelent második saját lemeze, Iránytű címmel:
„A lemez címe Iránytű, hiszen jó, ha tudod, merre tartasz. Két kivétellel, én írtam a dalok szövegét, így még mélyebben meg tudom mutatni magamat. A lírai énem és a dübörgős, pimasz arcom is sokkal erősebb, kifejezőbb, mint korábban. A zenék egy része a zenekarommal közösen született a stúdióban” - mesélte Magdi.

Album(ok):

2006: A döntőben elhangzott dalok
2006: Ördögi angyal
2007: Kapcsolat Koncert CD és DVD
2008: Iránytű

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.