Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pussycat dolls

2009.08.22

A Pussycat Dolls egy sokszínű és fiatal, izgalmas pop-rap és elektropop banda, akiknek portfóliójába az éneklésen kívül a tánc és a szereplés is belefér. Míg csak 2003-ban alakult ki az együttes elsődlegesen zenei jellege, első albumuk a két évvel ezután kiadott PCD kirobbanó sikert ért el a nemzetközi zenevilágban.

A Pussycat Dolls alapító tagjai, Robin Antin koreográfus és barátja Christina Applegate eredetileg egy zenés-táncos előadássorozatban gondolkodtak, mely 1995-től 2001-ig a Los Angeles-i The Viper Room nevű night-clubban rendezkedett be. A csapat 1999-ben jutott szélesebb körű ismertséghez mikor a Playboy magazin cikket közölt le róluk. Három évvel később a lányok már nemzetközi ismertségnek örvendtek és olyan csatornák közöltek róluk speciális összeállításokat mint az MTV vagy a VH1. 200-ben pedig a csapat pár tagja a filmes karrierjét is elkezdte építeni a Charlie Angyalaiban történő debütálásukkal.

2003-ban a banda profilt váltott, és tisztán a zenei karrier felé fordult. Az eredeti tagok közül csupán Carmit Bachar, Cyia Batten, Kasey Campbell, Ashley Roberts, Jessica Sutta és Kimberly Wyatt maradt a csapatnál. Ebben az évben csatlakozott a lányokhoz az addig a Eden's Crushban éneklő Nicole Scherzinger. A lányok által képviselt irányvonal pedig a poposabb beütésű R&B és rap lett. Első kislemezük a Sway aránylag visszhangtalan maradt, ám a 2005 szeptemberében kiadott PCD már a Billboard ötödik helyén debütált. Az erről az albumról kiadott Dont Cha kislemez több országban is No.1. lett rögtön a megjelenésekor és a Billboard Music Awardson az év legjobb Hot Dance Music/Club Play kislemezének választották. A Dont Chat követte még 5 rendkívül népszerű kislemez: a Stickwitu a Beep, a Buttons, az I Don't need a Man és végül a Wait a Minute.

2008 márciusában Carmit Bachar kivált a bandából így a lányok öten folytatták a munkát. Következő stúdióalbumuk a Doll Domination előreláthatólag 2008 szeptemberének végén fog megjelenni olyan közreműködőkkel mint Dr. Dre, Timbaland, Eminem, The Clutch és Sean Garrett. Legújabb kislemezüket a When I Grow Up-ot a 2008-as MTV Music Awardson mutatták be, a hozzá készült videoklipért pedig megkapták a Legjobb Dance Videó díjat.

Album(ok):

2005: PCD
2008: Doll Domination

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.