Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jason Derülo

2011.06.28

 

 

A 19 évesen befutott, haiti és amerikai gyökerű Jason Derülo már annyi tapasztalatot mondhat magáénak a zenei életben, amit sok más veterán pályatársa megirigyelhetne. A számos területen tehetséges fiatal sztár már olyan előadók társaságában dolgozik, mint Akon, Sean Kingston vagy éppen T-Pain. Számos zenei elismerése és a Whatcha Say című kislemez sikere kövezi ki a karrierjét.


 

 

 

Jason Derülo 1989. szeptember 21-én született Miamiban, haiti szülők gyermekeként. Derülo már öt éves korában jelét adta kivételes előadó-tehetségének, első számát, a Crush On You-t pedig nyolc évesen írta. Nagy rajongója volt Michael Jacksonnak, így igyekezett elsajátítani a pop királyának táncmozdulatait is. Szülei szintén fontosnak tartották a fiú zenei nevelését, ezért egy művészeti iskolába íratták be, ahol a kis Jason klasszikus operát és balettet tanult, majd a New York-i művészeti akadémián fejezte be tanulmányait. 12 évesen találkozott későbbi menedzserével, aki ekkor még kosárlabdát tanított a srácnak.


 

Jason 16 éves kora óta céltudatosan készült szólókarrierje beindítására: a zenei tanulmányai mellett dalszövegeket írt és igyekezett csiszolni előadóművészi képességeit is. Bemutatkozása 2006-ban történt, mikor megnyerte a Showtime at the Apollo című tehetségkutató vetélkedő döntőjét, és ekkor figyelt fel rá producere, J.R. Rotem is, aki egyből szerződést ajánlott a fiatal tehetségnek a Warnernél.

 

2007-ben, 17 évesen írta meg a Bossy című számot, mely egy északi rapper, Baby Five*Stunna című albumára is felkerült. A szám sikere következtében Jason egyre ismertebb lett, és csakhamar olyan előadók keresték a társaságát mint Lil Wayne vagy Iyaz, akinek Replay című, No.1. slágerét is Jason írta. Eközben J.R. Rotem kérésére Sean Kingston új albumára is a feltörekvő énekes írt dalokat.


2009-ben jött el az idő arra, hogy Jason önállóan is a közönség elé léphessen. 8 hónapnyi stúdiómunka után, május 5-én jelent meg bemutatkozó kislemeze, a Whatcha Say. A sláger a Billboard százas listáján stabil népszerűségnövekedés után novemberre érte el az első helyet, ezzel pedig az ifjú énekes egycsapásra sztár lett. A kislemez eközben több mint kétmillió példányban kelt el, és az amerikai slágerlista mellett még számos más országot is meghódított. Még ebben az évben decemberben jelent meg második kislemeze, az In my Head, mely szintén egyre népszerűbb lett. Jasont ettől kezdve a legnagyobb r'n'b sztároknak kijáró tisztelet övezte, ő pedig keményen dolgozik azért, hogy megfeleljen rohamosan terjedő hírnevének. Számos koncertet adott már, bemutatkozó albuma, a Jason Derülo pedig előreláthatólag 2010 márciusában fog megjelenni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.