Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Evanna Lynch

2011.07.01

images.jpgEvanna Lynch

Érdekességek:
- Evanna nagy Harry Potter rajongó, és egy álma teljesült azzal, hogy megkapta Luna szerepét.
- Luna karaktere miatt a természetes barna haját ki kellett szőkíteni.
- Hatszor-hétszer olvasta ki a Harry Potter könyveket.
- Nagy állat barát. Az egyik macskáját Lunának hívják. Születtek kölykei és az egyiket Dumbledornak nevezte el.
- Volt egy macskája akit Csámpásnak hívtak, de ő meghalt.
- Evanna szobája narancssárgára van festve és türkizzel festettek a falra idézeteket a Harry Potterbõl.
- Szeret gyöngyöt fűzni. A retek fülbevalót amit a filmben viselt ő csinálta.
- Szereti Tim Burton filmjeit.
- Evanna vegetáriánus.
- J. K. Rowling-tól kapott egy nyakláncot amin egy nyúl és egy hold medál van.
- Nem csak Evanna, de a családja is szereti a Harry Potter-t.
- 2003-ban Evanna kórházban volt, és félt, hogy lefog maradni a Harry Potter és a Főnix Rendje c. könyv megjelenéséről. Ezért egyik reggel kiengedték a kórházból, hogy elmehessen a helyi könyvesboltba. J. K. Rowling alá is írt neki egy példányt.

 

Evanna Lynch ír színésznő 1991. augusztus 16-án Termonfeckin-ben, County Louth-ban, Írországban született. Legismertebb karaktere Luna Lovegood a Harry Potter filmekben.
Édesapjával Donnal, édesanyjával Margueritével, idõsebb testvéreivel Maireaddal, Emilyvel, és öccsével Patrickkal él együtt Írországban, Termonfeckin-ben. Általános iskolai évei alatt a Cartown National School-ba járt. 2008 szeptemberében volt ötödéves a greenhillsi Our Lady's College-n, katolikus iskolában. Amíg a Harry Potter-t forgatja az iskolát hanyagolja. A CTYI-re járt és befejezte a 'Speculative Fiction' kurzust.
2006. február 2-án fedezték fel, az akkor még 14 éves Evanna-t. Luna Lovegood szerepét kapta meg a Harry Potter and the Order of the Phoenix-ben (Harry Potter és a Főnix rendje). Édesapjával Londonba repült a meghallgatásra. Majdnem 15.000. lány közül hárman maradtak az esélyesek. Köztük volt Eva is, és végül õ is kapta meg Luna szerepét. Édesanyja először nem hitte el hogy a lánya megkapta a szerepet.

lkezdődtek a forgatások. Az írónõ csak annyit mondott Evanna-ról, hogy "tökéletes". Mivel Luna a könyvben szõke a hajú, így ki kellett "fehéríteni" Evanna haját. A forgatás alatt nagyon jó barátok lettek Bonnie Wright-el (Ginny Weasley), Katie Leung-gal (Cho Chang) és Afshan Azad-dal (Padma Patil).
A film megjelenése után sok pizitív kritikát kapott. 2008-ban a filmben nyújtott alakításáért James Joyce Award díjat kapott. A következõ Harry Potter filmben, a Harry Potter and the Half-Blood Prince-ban (Harry Potter és a Félvér herceg) is Luna-t alakítja. Ez a film hazánkban 2009. július 23. került a mozikba.

Autogramcím:
Evanna Lynch
c/o Harry Potter Productions,
Leavesden Studios,
P. O. Box 3000,
Leavesden,
Herts.
WD25 7LT
United Kingdom

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nem adom :)

(Hógolyó, 2012.05.02 18:00)

Szeretem Evanna-t. Ő a legjobb a HPben!!!