Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emma Watson

2011.06.29

Emma Charlotte Duerre  Watson

emma.jpg1990. április 15-én született Oxfordshire-ban, Angliában, majd 5 évig Franciaországban élt, mielőtt visszaköltözött volna Angliába. Szülei, Chris (1960) és Jacqueline (1960) mindketten ügyvédek. Emma nagymamájáról kapta nevét, akit szintén Emma Charlotte Duerre Watsonnak hívtak. Emma most 21 éves, édesanyjával és öccsével, Alex-szel (1993) él Oxfordban. Van 2 macskája, Bubbles és Domino, bár Domino valójában Alex-é.

Emma színészi tehetsége már az iskolában megmutatkozott. Több iskolai színdarabban is főszerepet játszott, mint pl. az Alice Csodaországban és A Boldog Herceg. Hétévesen írói versenyt is nyert az iskolájában. Mivel az ő iskolájában is tartottak meghallgatást Hermione Granger szerepére a Bölcsek kövében, Emma nagy esélye a befutásra elérkezett. Az osztályfőnöke őt, és még néhány barátját jelölte a meghallgatásra, hogy rengeteg lánnyal versenybe szálljanak Hermione szerepéért. Emma eleinte csak jó szórakozásnak tartotta a versenyt, de minél több meghallgatásra hívták, a dolog annál komolyabbá vált. Többezer lánnyal kellett versenyeznie, akiknek mind nagyobb színészi gyakorlat állt a háta mögött, mint neki. Rengeteg meghallgatás után mégis őt hívták fel telefonon, hogy megkapta a szerepet, és hogy milyen fantasztikus színésznő.

Azóta négy Harry Potter film forgatásán van túl, és állítólag már aláírta a szerződését az 5. filmre is. Eredetileg sötétszőke haja van, bár a filmben barna színű. A Titkok Kamrája forgatásán ráragasztották a "One-Take-Watson" becenevet, mert minden jelenetet csak egyszer kellett felvenni vele. Ez is bizonyítja, milyen remek színésznő fiatal korához képest.

Amikor épp nem forgat, Emma a Headington magániskolába jár, ahol művészetet, történelmet és angolt tanul. Szereti a sportokat, főleg a teniszt és a hokit. A színészeten kívül kedvenc időtöltése a vásárlás és a mozi, a barátai társaságában.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.