Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


No thanx

2009.08.11

 

No Thanx

Minden idők legsikeresebb magyar tini fiúbandája rövid idő alatt az ország egyik legkedveltebb zenekarává vált. Tinik százai tombolnak koncertjeiken, sikert sikerre halomznak.


Alig egy évvel ezelőtt szinte bombaként robbant be a magyar zenei piacra a No Thanx. Az emo stílus hazai képviselőit szinte az első perctől kezdve akkora rajongóhad kísérte mindenhova, hogy azt más rutinos előadók is megirigyelhetnék.

Debütáló albumuk hosszan foglalt helyet a Mahasz lista dobogóján, sőt megjelenéskor azonnal a második helyről startolt, megelőzve ezzel a Tokio Hotel eladási adatait is.
A fiúk azóta is fáradhatatlanok, már második lemezüket is elkészítették.

A fiatal szombathelyi srácokból álló zenekar tavaly állt össze, átlagéletkoruk éppen hogy eléri a tizennyolc évet, a média és a fiatal lányok mégis imádják őket. Az emo zenei stílus képviselőiként a srácok fekete cuccokban, trendi hajjal nyomulnak. Fontos azonban tudni, hogy bár a zenekar külső megjelenése valóban fontos eleme az önkifejezésnek, mégsem egy producerek által "összekasztingolt" bandáról beszélünk.

A zenekar alapötlete - az egyébként testvérpár - Dávid (gitár, ének) és Olivér (basszusgitár) fejéből pattant ki. Dávid jó barátja és gitároktatója Péter (gitár) egyetértett azzal, hogy érdemes lenne együtt zenélniük, ezért elkezdték közösen keresni a lehetőségeket. Az alakuló csapathoz ezután Dani (dob) csatlakozott, akire Dávid figyelt fel. Az együttes már szinte összeállt, csak éppen énekesük nem volt. Talán ők maguk sem gondolták, de végül egy horvát zenei, művészeti fesztiválon lettek figyelmesek új zenekaruk várva-várt frontemberére, a 19 esztendős Erikre (ének). A temperamentumos, magyarul és horvátul egyaránt anyanyelvi szinten beszélő Erik rögtön elnyerte a tagok tetszését.

A No Thanx, megalakulása óta szárnyal. Debütáló Egy másik nemzedék című albuma pedig rövid időn belül bearanyozódott. Bátran kijelenthetjük, hogy a hazai tinik elsőszámú kedvence lett az öt fiúból álló formáció.
Az elismerésekért a fiúk természetesen keményen megdolgoznak. Amellett, hogy mindannyian az iskolapadot koptatják még, rengeteget próbálnak és folyamatosan képzik magukat zenei téren is.
Három klipjelent meg első albumukról "Egy másik nemzedék", a "Mi filmünk" és a "Fekete nap gyermekei".
2008. júliusában elkészült második nagy lemezük a Gépregény. A Te se vagy gép című számukból, pedig már videoklip is készült.

Album(ok):

2007: Egy másik nemzedék
2008: Gépregény

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.