Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miley Cyrus

Miley Cyrus fiatal kora ellenére rendkívül nagy rajongótáborral büszkélkedhet. Az ifjú színésznő és énekes karrierje a Hannah Montana című sorozattal indult be, melynek betétdalait is ő énekelte. Miley azóta két szólóalbumot is kiadott, melyek a Billboard 200-as listáján rögtön az első helyre ugrottak. 2008-ban pedig a Time magazin 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.


Miley Ray Cyrus 1992 november 23-án született Nashville-ben. Édesapja, Billy Ray Cyrus híres countryénekes, így a zenei tehetség magától értetődő volt a kis Miley számára. Eredeti neve Destiny Hope, mivel szülei úgy vélték, a kislány nagy dolgokra hivatott. Beceneve a "Miley" az angol Smiley szóból származik, mivel nagyon sokat mosolygott.


Miley kilencévesen kezdett érdeklődni a színészet iránt, első szerepét édesapja oldalán a Doc című sorozatban kapta, ezt követte egy nagyobb szerep Tim Burton Big Fish című filmjében. Tizenkét évesen került a Disney csatorna Hannah Montana című sorozatának castingjára, ahol egyedülálló bemutatkozásának hála, megkapta a főszerepet. A szerep szerint Miley egy Miley Steward nevű lány bőrébe bújik bele akinek az alteregoja, Hannah Montana egy igazi popsztár. Így az is természetes volt hogy a sorozathoz kapcsolódó albumokon és koncerteken is Miley énekeljen.


Filmes karriere éppen kibontakozóban van, egy rövid szerep után a High School Musical 2-ben már folynak az előkészületek a Hannah Montana mozifilm bemutatójára.


Miley zenei karriere ezzel együtt párhuzamosan ível felfelé. A 2006-os Hannah Montana zenei albummal kezdődő, majd két újabb kiadást követő Hannah Montana szereplés után 2007-ben jelent meg a Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus című dupla album. Bár a lemez első fele még a Hannah Montana sorozat második betétalbumaként szolgált, a második lemez már kizárólag Miley debütszámaival volt megtöltve. Az ebből az albumból készült első kislemez a See you again a Billboard Tízben debütált. A 2008-ban megjelent Breakout pedig Miley első, teljesen önálló lemeze lett. A lemezek promotálására Miley koncertturnéra is indult, amely 2007. októberében indult és 2008 januárjáig tartott. A turné kirobbanó sikernek bizonyult, a jegyek pillanatok alatt elfogytak és az eredetileg tervezett koncertszámot még 14-el meg kellett toldani.

Miley legjobb barátnői Emily Osment és Mitchel Musso akikkel gyakran beszélget napközben is amikor éppen nem dolgozik. Mellettük pedig szintén jóban van olyan High Shchool Musical sztárokkal is mint Vanessa Hudgens és Zac Efron, példaképe pedig Hilary Duff.


Album(ok):

     

  • 2006:Hannah Montana
  •  

  • 2007:Hannah Montana 2: Meet MileyCyrus
  •  

  • 2008:Breakout
 

Cikkek

Miley

2009.05.29