Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Metro

2009.08.17

A Metro Station fülbemászó dallamai és vágyakozó dalszövegei tökéletesen megmutatják, milyen is egy mai tinédzser élete. A banda az interneten mutatkozott be ésott vált népszerűvé is, hiszen a MySpace zenei oldalon alakult rajongóbázisa szinte hetek leforgása alatt duzzadt hatalmas méretűvé. A Metro Stationt az Alternative Press a 22 legjobb Underground Zenekar közé választotta, és az URB és Teen Vogue magazinok is felfedezték a srácokat – hónapokkal azelőtt, hogy ők egyáltalán lemezszerződést írtak volna alá. A fiatal bandatagok megmutatták, hogy igenis van kiút a lecsúszott életből. Ők napjaink és generációjuk legeredetibb és leginnovatívabb zenei csoportosulása, akik nem szégyellik korukat, sőt előnyükre fordítják.

A Metro Station három részletben alakult: először amikor Trace és Mason találkoztak Hollywoodban 2006 elején, amikor szüleik egy vak-rock randit szerveztek nekik. Trace húga, Miley épp a Hannah Montanát forgatta, és őt látogatta meg a srác. A két énekes hasonlóan gondolkodó partnert keresett magának, és amikor először elkezdtek együtt dolgozni, valami rögvest összekapcsolódott. A banda nemsokára kiegészült a szintetizátoros Blake-kel, aki már első kislemezükön a Seventeen Forever-ön is együtt dolgozott a duóval, és akinek lo-fi hangzásvilágával lett teljes a Metro Station zenéje. A Seventeen Forever első hallásra egy nyolcvanas évek-beli szintetizátor-stílusú popszám Mason és Trace harmonikus vokáljával. A fülbemászó dallam mögött azonban egy sokkal sötétebb tartalom rejlik.

A Seventeen Forever csakhamar a MySpace nemhivatalos slágerlistájának élén találta magát, amivel több nagy kiadó érdeklődését is felkeltették. Emellett még egy jelentős esemény történt a csapat történetében: a veterán dobos, Anthony is fantáziát látott a srácokban, és az első próbaelőadás során olyan jól beleillett a srácok által képviselt irányvonalba, hogy rögtön csatlakozott a bandához. A négy fősre nőtt Metro Station ezzel elindult világhódító útjára és szinte egy nap alatt az internet sztárjai lettek.

A banda nem próbált sok koncertet szervezni, ugyanakkor mégis részt vettek néhány bombasztikus sikerű bulin. Először a The Echo klubban léptek fel, ahol Beck volt az előzenekaruk. 2006 őszén leszerződtek a Red Ink kiadóhoz és felvették első albumuk anyagát, melyet 2007 tavaszán adtak ki Metro Station címmel. Emellett a Motion City filmzenealbumon két számukkal is szerepeltek (a Kelsey-vel és a Comin' Arounddal), a többi számot pedig az ünnepelt producerek Sam Hollander és Dave Katz segítségével készítették el. Emellett még szerződésük van a Crush Managementtel is, amellyel a srácok olyan zenekarok nyomdokaiba léptek mint a Fall Out Boy vagy éppen a Panic! At the Disco.

Album(ok):

* 2007: Metro Station