Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mark

2009.05.29

Mark, a tini lányok elsőszámú kedvence 2004-ig Németországban élt, onnan azért költözött haza, hogy az S.O.S. Szerelem! című film főcímdalát elénekelje. Azóta már két lemeze jelent meg, és 2008-ban megkapta az év felfedezettje címet.

Mark édesanyja Magyarországról költözött Németországba, ahol 26 évig operaénekesnőként dolgozott, de a Magyar Állami Operaházba is gyakran hívták vendégművésznek. Markot kiskorától tanította énekelni, majd zeneiskolába íratta, ahol a fiú 4 évig zongorázni, majd fuvolázni tanult.

A külföldi évek Mark javára váltak, a német és magyar mellett megtanult angolul és franciául is. 2004-ben Magyarországra költözött, majd az S.O.S. Szerelem! című film producerei őt választották a főcímdal eléneklésére. Az addig ismeretlen énekes egyre sikeresebb lett, így 2008-ban megkapta a 2007-es év kedvenc énekesének járó Popcorn Mikrofon díjat, valamint a VIVA Comet Legjobb férfi előadónak járó díjának is az egyik jelöltje volt.

Ments meg szerelem! című bemutatkozó albuma 2007. május 29-én jelent meg, és nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is kiadták. A nagylemezen 13 dal hallható, melyek főleg Szabó Zé szerzeményei, de néhány dalban George Németh zenei producer, is közreműködött. (George Németh - többek között - a Westlife és a The Cardigans albumain is dolgozott).

2008-ban a Királyi duettek című album készítésében is részt vett, ezen Zámbó Jimmyvel énekel duettet. A válogatáskorongon lévő duetteket digitális úton készítették. Emellett második lemezét készíti, amiről a Mondd, kire vár című dalt mutatja majd be elsőként. A dalhoz Ausztráliában forgattak klipet, egyszerre két nyelven, hiszen Mark külföldön is meg szeretné mutatni tehetségét.

Album(ok):

2008: Ments meg szerelem

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.