Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


madcon

2009.06.02

A Madcon egy norvég hiphop és rap duó, aminek a tagjai tévés műsorokat vezetnek és egyre híresebbek, főleg Beggin című számuknak köszönhetően.

A Madcon a Mad Conspiration („őrült összeesküvés”) rövidítése. A duó két tagja Tshawe Baqwa (Kapricon) és Yosef Wolde-Mariam (Critical). Kapricon Németországban született dél-afrikai szülők gyermekeként, de Oslo közelében nőtt fel. Critical eritreai és etióp szülők gyermeke, és szintén Norvégiában nőtt fel.

Több norvég zenésszel együttműködtek, de ismertté a Paperboys-szal együtt készített Barcelona című számmal váltak. A dal a norvég zenetévé legtöbbet játszott száma volt, a Paperboys pedig megkapta a legnagyobb norvég zenei díjat. Első önálló albumuk 2004-ben jelent meg It’s All a Madcon címmel.

Tshawe és Yosef a norvég zenetévén házigazdái a Madcon hangja című műsornak, valamint egy zenei vetélkedőt is vezetnek az egyik norvég kereskedelmi tévében. Tshawe 2007-ben részt vett a Dancing with the Stars norvég verziójában, és végül meg is nyerte a versenyt.

2007 végén megjelent második nagylemezük So Dark The Con Of Man címmel. Az album Beggin című kislemeze Norvégiában nyolcszoros platinalemez lett, és a duó megkapta érte ugyanazt a zenei díjat, amit karrierjük elején a Paperboys. A dal európai ismertséget is hozott a fiúknak, és igyekeznek a brit zenei piacot is meghódítani, ami fontos lépés a világhír felé.

Album(ok):

2004: It's All A Madcon
2007: So Dark the Con of Man
2008: InCONvenient Truth

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.