Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lilly Allen

2009.08.20

Lily Allen az egyik legfiatalabb angol popsztár akinek karrierje 2006 nyarán indult be igazán, amikor megjelent Smile című kislemeze. Azóta több zenei díjat is megnyert – többek között a 2007-es MTV Video Awards Legjobb Új Énekesnő díját – és legújabb albumának dalai már a slágerlisták csúcsait ostromolják.

A fiatal szövegíró és énekes szinte azonnal berobbant a köztudatba, mikor az Interneten megjelentette első demoit. A 1985 májusában született lány fiatal korát rendkívüli mértékben meghatározta az állandó változás – 13 év alatt 13 iskolába járt. A gyakori költözések miatt Lily nehezen tudott barátokat szerezni ezért inkább a könyvek és a zene felé fordult és csakhamar felismerte, hogy az ő élete a zene körül forog. A felismerést tett követte és az ifjú énekespalánta a dalszövegírásra és hangja képzésére koncentrálva igyekezett elmélyülni a zenében. 2005-ben nyitott magának egy MySpace oldalt, amelyre felrakta első demoit pár saját készítésű remix társaságában. A siker nem váratott sokáig: nem sokkal később már több tízezer ember jelölte be barátjának, miközben a BBC Radio 1 elkezdte játszani számait, melyeket a közönség lelkesen fogadott. 2005 telén Lily lemezszerződést írhatott alá a Regal kiadóval, és profi körülmények között kezdhetett el dolgozni első albumán.

Első kislemeze, a 7 2006 tavaszán jelent meg, melyet a két bombasiker az LDN és a Smile követett. A három szám közül a Smile lett a legsikeresebb, mely egy héten belül felkerült az angol kislemezlista élére. Az ekkorra már hatalmas rajongóbázissal rendelkező énekesnő 2006 nyarán adta ki bemutatkozó albumát Alright, Still címmel, melyhez kapcsolódva több élő fellépést is adott. 2007-et Lily koncertezéssel töltötte, miközben számos díjra jelölték, többek között a legjobb angol énekesnőére és a Smile-ért a legjobb kislemez és legjobb album díjakra is. Emellett több előadó produkcióiban is közreműködött, így például Dizzee Rascal-lal a Wanna Be-ben és a Basement Jaxx egyik számában. Továbbá számos énekesnek írt dalszövegeket és belekóstolt a producerkedésbe is.

Lily legújabb albuma 2009 februárjában jelent meg It's Not Me, It's You címmel, és az előző albumhoz hasonlóan ez is rendkívül sikeresnek bizonyult. Az albumról először a The Fear kislemez mászta meg a slágerlistákat, majd pedig a Not Fair bizonyította, hogy Lily Allen személyében egy kivételes tehetséggel van dolgunk.

Album(ok):

2006: Alright, Still
2009: It's Not Me, It's You

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.