Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


King

2009.09.30A Kings of Leont először az a kivételes tehetségük tette híressé, mellyel újra felfedezték a Dixie-stílusú rock&rollt, ám nem sokkal felfedezésük után a banda zenei irányultsága inkább a kísérleti rock-hangzásvilág irányába tolódott el. Ugyanakkor ez a változás nem tántorította el rajongóikat, akik az új dallamvilágban is megtalálhatták azt a kísérletezőkedvet és kreativitást, mely a csapatot a kezdetektől fogva jellemezte.

A tenesse-i srácok, Caleb Followill (ének, ritmusgitár), Jared Followill (basszusgitár), Matthew Followill (szólógitár) és Nathan Followill (dobok) 2000-ben alapították a Kings of Leont. A három Followill testvér ekkorra már keresztül-kasul beutazták Amerikát lelkész édesapjuk oldalán. 1997-ben a család végül Nashville-ben telepedett le, ahol a srácok a rockzene egyik legfontosabb amerikai központjának köszönhetően korábbi életstílusukat elvetve elkezdtek komolyan foglalkozni az új zenei áramlatokkal. A garage-rock elterjedésével párhuzamosan a srácok is ilyen stílusú rockot kezdtek játszani, amely hamarosan felkeltette az RCA kiadó figyelmét. Az érdeklődésből nem sokkal később lemezszerződés született, és Angelo Petragila producer vezetésével a fiúk elkezdték készíteni első lemezüket.

A banda 2003-ban jelentette meg első komolyabb EP-jét Holy Roller Novocaine címmel, melyen már megtalálható volt a később Kings of Leon védjegyévé váló kísérletező hangzás. A bemutatkozó album, a szintén 2003-as Youth & Young Manhood még inkább a retro jegyében íródott, melynek következtében a banda rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tett szert először Angliában, ahol az album rövid idő alatt platinastátuszt ért el, majd nemzetközi szinten is. Az évek során azonban a csapat különféle zenei stílusokkal és motívumokkal kísérletezett, így a kezdeti próbálkozásokat sokkal kiforrottabb dalok követték. Az első album megjelenése után a srácok turnékörútra indultak, közben pedig kiadták első kislemezüket a Molly's Chambers-t, amely kezdetben még csupán langyos fogadtatásra talált, ám az idő múlásával egyre kedveltebb lett. A srácok első igazi nemzetközi sikerét azonban a második album, a 2004-es Aha Shake Heartbreak hozta meg, melyről három szám is felkerült az angol kislemezlistára és amelynek sikere az előző album eladási adatait is megemelte. Az Aha Shake Heartbreak Amerikában 2005 februárjában jelent meg, melyet a Kings of Leon U2-val közös koncertturnéja követett. Ez után jött 2007-ben a sötétebb hangulatú, kiforrottabb Because of the Times, amely végül meghozta a sokáig várt kritikai sikert, ezzel együtt pedig a Billboard 200-as listáján a 25. helyig jutott, míg Angliában az album-listák élére állt.

2008-ban a banda ismét új anyagot készített, mely Only by the Night címmel került a boltokba, és amelyről a Sex on Fire lett az csapat első No.1. kislemeze. Ám a siker nem tekinthető egyszerinek, hiszen a második kislemez, a Use somebody máris igyekszik leszorítani az első helyről.

Album(ok):

* 2003: Youth and Young Manhood
* 2004: ha Shake Heartbreak
* 2007: Because of the Times
* 2008: Only by the Night


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.