Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kesha

2010.01.02Az amerikai énekes-dalszövegíró Kesha első sikerét a Flo Rida-rel közösen előadott Right Round című számmal érte el, ám azóta megjelent első önálló kislemeze is, mellyel az énekesnő már egyedül tör a csúcsok felé.

Kesha Rose Sebert 1987. március 1-én született Los Angelesben. Viszonylagos szegénységben nőtt fel, ám szintén dalszövegíró édesanyjától megörökölte a zene szeretetét, így már egészen fiatal korától közel került a színpadok és stúdiók világához. Amikor az ifjú lánynak sikerült egy lemezszerződést kötnie 1991-ben, családjával Nashville-be költöztek. Annak ellenére azonban, hogy Kesha jól teljesített az iskolában, végül idő előtt elhagyta azt, hogy 17 évesen belevágjon zenei karrierjébe.

A fiatal lány mindent megtett annak érdekében, hogy befusson: a pletykák szerint még Prince házába is besurrant egyszer, hogy rávegye az énekest hogy legyen a producere. Ekkorra már számos sikeres dalt írt: A Backstabber és a Chain Reaction feltűntek a The Hills című sorozatban is, míg This Love című számát a The Veronicas vitte sikerre. Számos sztárral barátkozott meg ezidőtájt, így többek között Katy Perryvel is.

Kesha első olyan száma, melyben énektudását is megcsillogtatja, Flo Rida Right Round-ja volt, mely feljutott az angol és amerikai slágerlisták élére is. A kislemez sikerét követően Kesha hamarosan bejelentette, hogy sikerült lemezszerződést aláírnia az RCA kiadóval, és máris elkezdett dolgozni bemutatkozó albumán, olyan producerek közreműködésével mint Max Martin, Dr. Luke és Benny Blanco. Első teljesen önálló kislemeze, a TiK ToK 2009. október 5-én jelent meg és előkelő helyezést ért el számos ország sikerlistáján. Eközben Kesha rendületlenül írta más előadók számára is a dalszövegeket, olyan slágerekhez adva a nevét, mint Miley Cyrus The Time of Our Lives-ja és Pitbull és Taio Cruz számos sikere is. A stúdiómunka mellet pedig koncertezni is jut ideje: Calvin Harris oldalán már számos fellépésen van túl.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.