Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelly Clarkson

2009.05.31

Kelly Clarkson az American Idol első szériájának győztese a teljes ismeretlenségből tört ki 2002 nyarán, mára pedig több millió ember kedvence lett. A show egyik legtehetségesebbnek tartott résztvevője felfedezése óta a popszakma egyik legkeresettebb előadója lett, miközben idén már negyedik albumát készül kiadni.

Kelly Brianne Clarkson a texasi Forth Worth-ben született. Zenei tehetségét már az általános iskolában felfedezték, így nem sokkal később a kislány már az iskolai kórus oszlopos tagja lett. Miután kikerült a középiskolából, filmes karrierre vágyott, ezért elindult Hollywoodba szerencsét próbálni. Ott azonban egy epizódszerepen kívül nem termett számára babér, ezért hazatért és pincérnőként helyezkedett el. Barátai és családja bíztatására jelentkezett az American Idol tehetségkutató verseny előválogatójába, ahol több mint 10.000 jelentkező közül kellett kitűnnie. Ám Kelly kimunkált hangjával, természetességével és humorával hamar elnyerte a zsűri szimpátiáját és csakhamar a döntőben találta magát, ahol a A Moment Like This és a Before Your Love című számokkal elsöprő közönségsikert aratott. Kelly így az egymillió dolláros fődíj és az RCA lemeszszerződés mellé közönséget is nyert magának – egyértelműen nem méltatlanul.

Az énekesnő első önálló kislemeze A Moment Like This győzelme után két héttel került a boltokba és csakhamar platinalemez lett, a kislemezt pedig nem sokkal később Kelly debütáló albuma a Thankful követte 2003-ban. A lemez rendkívül jó kritikákat kapott, és Kelly népszerűségét mutatja, hogy az album kiadásával egyidőben induló American Idol második évada sem homályosította el sikerét. 2004-ben jelent meg a Breakaway, amely több mint ötmillió példányban kelt el és olyan slágereket tartalmazott mint a Because of You, a Behind These Hazel Eyes, vagy éppen a bombasikerű Since U Been Gone, amelyért Kelly megkapta a Grammyt a Legjobb Női Dal és a Legjobb Pop Album kategóriában 2006-ban. A megjelenést követően Kelly turnézni indult és elkezdett dolgozni következő anyagán.

A harmadik nagylemez, a My December 2007-ben jelent meg, és jó kritikai fogadtatásban részesült annak ellenére, hogy az előző anyagokhoz képest ez a lemez sokkal sötétebb hangulatú, rockosabb összeállítás lett. Azonban az eladási adatok nem hozták az elvárt szintet, ezért Kelly összeveszett a kiadójával, ráadásul a gyenge jegyeladások miatt a jóelőre bejelentett koncertjét is le kellett mondania. A lemezről kiválasztott Never Again mindettől függetlenül ismét slágerlistás szám lett és a My December nemsokára szintén elérte a platina-határt.

Kelly 2009 elején tért vissza a slágerlisták élére a My Life Would Suck Without You című számával, ez pedig szerencsére azt jelzi, hogy Kelly népszerűsége nem kopott meg: legújabb albumával az All I Ever Wanteddel ismét visszatért a legnépszerűbb sztárok közé.

Album(ok):

2003: Thankful
2004: Breakaway
2007: My December
2009: All I Ever Wanted

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.