Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katy

2009.05.29

Katy Perry nem akar besorolni a manapság divatos irányzatok és értékek közé, inkább saját maga alakítja őket ízlésének megfelelően. Úgy tartja végre eljött a lányok ideje, és igyekszik ennek megfelelően élni. Szókimondó, őszinte szövegei és lendületes zenei stílusa méltán repíti a zenei listák csúcsára.


Katheryn Elizabeth Hudson 1984 Október 25-én született Santa Barbarában. Már kis korában is rengeteg gospelt hallgatott és énekelt, majd 18 éves korában Los Angelesbe költözött és megkötötte első lemezszerződését. Az elkészült anyag, egy gospel album, Katy Hudson címmel jelent meg 2001-ben. Az ezt követő években Katy rendkívül széles zenei palettáról szerzett inspirációt, elkezdett kialakulni a Katyre jellemző önálló stílus mely több irányzatot is vegyít egymással, mint például a gospelt a popot és a rockot. 2004-ben már következő albumán dolgozott és néhány készülő számát, mint például a Box-ot, a Diamonds-ot és a Long Shot-ot a MySpace oldalára is felrakta. Ezután figyelt fel rá a Blender Magazin, amely Perryt a Következő Nagy Dobás névvel illette. Közben Perry több albumon is szerepelt vendégénekesként, mint például a P.O.D. Goodbye for Now-jában. 2007-ben Perry lemezszerződést kötött a Capitol Records-zal melynek következtében 2008-ban megjelent debütalbuma a One of the Boys. A megjelenést követően került fel az internetre első EP-je a Ur So Gay , mely még Madonna érdeklődését is felkeltette: A popdíva bevallotta hogy a Ur so Gay a kedvenc száma. Az első kislemez az I kissed a girl szintén az interneten debütált és a Billboard Top 100 listán a 76. helyről rövid idő alatt az elsőre mászott fel.
Emelett Perry az MTV The Hills sorozatának zenei albumán is több dallal szerepelt, mint például a Self Inflicted,a Waking Up in Vegas és a Thinking of You.

Albumok:

2001:Katy Hudson
2008:One of the boys