Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Justin

2009.06.02

Justin Timberlake mind szólókarrierje folyamán, mind pedig az *NSYNC tagjaként meghatározó személyisége a 90-es évek tini-pop lázának. A többi hasonló kaliberű tini-pop sztárhoz hasonlóan – ilyen például a Backstreet Boys, Christina Aguilera, a Spice Girls vagy Britney Spears – Justint is fanyalogva fogadták a rock kritikusok. Azonban ez nem hatotta meg túlságosan, hiszen a rajongók millióival tömött koncertek és milliós lemezeladások kompenzálták a kezdeti kritikai sikertelenségekért.

Míg egyes tinisztárok csupán egyslágeres lufi-előadóknak bizonyultak, Justin megmutatta hogy képes együtt érni közönségével, és a modern tini-pop irányzat képviselőjeként, mely magában ötvözi a dance-popot, a városi hip-hop-ot, sokkal felnőttesebb anyagokat is képes alkotni.

A 90-es éves fiú- és lánybanda őrületének hullámain kezdődött Justin karrierje. Pályatársaihoz hasonlóan a szereplést ő is a Disney Chanel The New Mickey Mouse Club csapatában kezdte, majd barátjával, Chasez-zel együtt belépett az *NSYNC-be. A banda 1996-ban alakult Orlandoban és első szólóalbumuk az *NSYNC 1998-ban több millió példányos eladással az év egyik legsikeresebb albuma lett. Az olyan megasikerekkel mint az I Want You Back és a Tearing Up My Heart, a srácok végigturnézták Amerikát és Európát. A következő album 2000-ben jelent meg No String Attached címmel és még sikeresebb lett: dupla platina lett egy hét alatt, és az albumról készített kislemezek a Bye Bye Bye és a This I Promise You folyamatosan a slágerlisták élén álltak.

Azonban a banda harmadik lemeze után Justin úgy döntött, ideje szólókarrierbe kezdenie, ezért 2002-ben kiadta első önálló albumát Justified címmel. Első kislemeze a Like I Love You hihetetlen siker lett, melyet a szintén rendkívül népszerű Cry Me a River követett. Justin ekkorra már szupersztár volt – akár a lemezeladásokat nézzük, akár a lányrajongók millióit. Énekelt együtt a Black Eyed Peas-zel, hiszen együtt adták elő a Superbowl szünetében a Where is the Love című számot. Ugyanakkor Justin nem mindig viselkedett színpadképesen, elég csak az emlékezetes Janet Jackson afférra emlékezni. Ez azonban nem akadályozta meg abban hogy egy évben két Grammyt is nyerjen, majd egy hosszú filmes kitérőt követően 2006-ban új albummal jelentkezett. A FutureSex/LoveSounds olyan társelőadók közreműködésében készült mint Timbaland és Rick Rubin. Justin pedig már következő lemezére koncentrál. Megelőlegezhetjük neki az újabb kirobbanó sikert.

Album(ok):

2002: Justified
2006: FutureSex/LoveSounds

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.