Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jonas

2009.05.29

A Jonas Brothers energikus pop-punk album, bámulatosan fülbemászó dallamokkal, erőteljes gitárjátékkal és érettséget tanúsító szerzeményekkel, melyekből megítélhetjük, mekkorát fejlődtek a fivérek zenészként és dalszerzőként egyaránt. Az album, melynek figyelemreméltó sokszínűségét a fivérek jellegzetes többszólamú vokálja fogja össze egységes egésszé, természetes gyümölcse annak az őrült forgatagnak, amely az utóbbi időben a fivérek életét jelentette. Miután a 2006-os év túlnyomó részét az úton töltötték, turnékban reklámozva első albumjukat, az idei év elején a fivérek új közönséget szereztek maguknak, amikor a Disney Channel sugározni kezdte Year 3000 című videójukat. „A szám azonnal felkerült az iTunes Top 10 listájára, a MySpace oldalunkon pedig megkétszereződött a hozzászólások száma” – ad hangot csodálkozásának Kevin. „Már-már nem győztük, annyian jelentkeztek be hozzánk a MySpace-en!”

És ez csak a kezdet volt: a következő hónapokban a televíziós fellépéseknek és a rádiós Top 40-ben való szereplésnek köszönhetően az együttes egyre nagyobb hírnévre tett szert. Minden elő volt hát készítve a következő nagy lépés számára. Amikor a Jonas Brothers az Egyesült Államokban piacra dobta az iTunes-on az S.O.S.-t , a szám egyenesen az első helyen landolt a toplistán.

Hogy rohamosan bővülő rajongótáboruknak mielőbb új zenét nyújthassanak, a fivérek azonnal a stúdióba mentek és villámgyorsan, alig 21 nap alatt felvették a Jonas Brothers című albumukat. E rendkívüli teljesítményt egyebek között az is lehetővé tette, hogy behatóan ismerték az anyagot, amivel dolgoztak. Míg első lemezükön hivatásos zeneszerzők írták a dalokat, a Jonas Brothers már kizárólag a fivérek szerzeményeit tartalmazza, a barátok, mint például Bleu (That’s Just the Way We Roll), P.J. Bianco (When You Look Me in the Eyes) és a srácok saját zenekara (Games) csak besegítettek. „Testvérekként egyszerűen tudjuk, hogyan dolgozzunk együtt” – magyarázza Nick.

A fivérek azt mondják, szerzeményeiket egy életen át hallgatott zenészek, együttesek befolyásolták – kezdve a My Chemical Romance-től a Backstreet Boys-on át Weird Al Yankovic-ig mindenki. Az utóbbival egyszerre léptek fel a New Jersey-ben megszervezett Bamboozle fesztiválon. A befolyások ellenére a Jonas Brothers albumról három zenész önmagára találása halható ki a legmarkánsabban – hangjukat egyéníti Nick sajátos R&B vokálja, Joe táncritmusok iránti vonzalma és Kevin gitárszólókhoz való rögeszmés ragaszkodása.

„Ez az album annyira kifejez minket” – véli Joe. „Első lemezünk nem volt más, mint a jelenlegi Jonas Brothers ígérete” – fűzi hozzá Kevin. „Míg ez tökéletesen megmutatja, hová fejlődtünk mostanra.” A legifjabb és talán legbölcsebb Jonas fiú, Nick összegez: „Imádjuk, amit csinálunk, és nem szándékozunk egyhamar abbahagyni”.

Album(ok):

2006: It's About Time
2007: Jonas Brothers
2008: A Little Bit Longer

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.