Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Girls

2009.09.30A Girls Aloud az utóbbi évek egyik legizgalmasabb britpop lánycsapata, zenei palettájuk hihetetlenül széles, a house-tól a popon át egészen az elektronikáig terjed. 18 egymást követő top10 kislemezzel nemzetközi rekordot állítottak fel, és népszerűségük lassan a bulvármédia határait is átlépi.

A Girls Aloud az angol ITV1 tehetségkutató műsorában, a Popstars: The Rivals című műsorban debütált 2002-ben. Az együttes tagjai, Cheryl Cole, Nadine Coyle, Sarah Harding, Nicola Roberts és Kimberley Walsh szinte azonnali sikert arattak, hiszen a zenekar megalakulása és befutása között hihetetlenül kevés idő telt el. Ezenfelül a lányok még a Guinness Rekordok könyvébe is bejutottak mint a legtöbb top10 kislemezzel büszkélkedő lánybanda. Ezekkel a rekordokkal fűszerezve tehát nem meglepő a népszerűségük.

A 2002-es kirobbanó sikerű Sound of the Underground című kislemez után 2003-ban megjelentették az egyező című debütalbumukat, mely rögtön a második helyről indult a brit slágerlistákon. Az ezt követő No Good Advice (2003 május) és a Life Got Cold (2003 augusztus) harmadik helyről startolt. 2003 novemberében jelent meg a Jump, amely a decemberi újrakiadása után már platinát ért a lányoknak. A 2004-es Show című kislemezen valami egészen újjal készült a banda: a forradalmi módon megkomponált számok és a rejtélyes promóciós kampány egy egészen új imidzset készített elő, mely a 2004 szeptemberében kiadott Love machine albummal teljesedett be. A Love machine-t az év albuma díjra is jelölték az ITV1 éves díjátadó gáláján. Az egy hónappal később kiadott I'll Stand by You rögtön megjelenésekor a brit slágerlisták első helyére került és két hétig tartotta pozícióját. A lányok második nagylemeze a What Will the Neighbours Say? kirobbanó kritikai sikerei után bejelentették első turnéjukat is.

A turnét követő rövid szünet alatt a banda máris a harmadik stúdióalbumukon kezdett dolgozni. A Chemistry 2005 decemberében jelent meg és négy kislemez is készült belőle: a Long Hot Summer, a Biology, a See the Day és a Whole Lotta History 2006-ban. Ezeket követte 2006 októberében egy válogatásalbum a The Sound of Girls Aloud, mely azonban új számokat is tartalmazott, majd pedig a 2007 novemberében megjelent teljesen eredeti Tangled Up, mely 2008-ban platinalemezes lett és egy BRIT díj-jelölést is hozott a lányoknak. A csapat jelenleg ötödik stúdióalbumán dolgozik, ráadásul a zenei élet mellett az ITV1 realityjének főszereplői is egyben, továbbá dokumentumfilm készül az életükről (Girls Aloud: Off the Record) ráadásul közösen írják önéletrajzukat, melynek címe Dreams That Glitter – Our Story és a tervek szerint 2008 októberében jelenik majd meg.

Album(ok):

* 2003: Sound of the Underground
* 2004: What Will the Neighbours Say?
* 2005: Chemistry
* 2007: Tangled Up
* 2008: Out of Control


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.