Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Flo Rida

2009.08.20

Vajon jó ötlet a lakóhelyed után megválasztani a művésznevedet? Nem biztos. Magyarországon mire menne bárki is, ha a DJ Békés Csaba, vagy MC Pest Buda néven akarná bevenni a slágerlistákat. Flo Ridának viszont bejött ez a húzás.

A floridai rapper is korán kezdte a szakmát, már tizenéves korábban több helyi rap előadó körül megfordult, majd barátaival alakított különböző formációkat. A siker azonban még váratott magára. Olyannyira, hogy hősünk egy ideig felhagyott a zenéléssel, sőt, még a szeretett Florida államot is elhagyta, hogy a las vegas-i egyetemen tanuljon. Ott egyébként sikeres kosárlabdázó is volt.

2007-ben tért vissza Floridába, hogy újra zenei karrierjére összpontosítson, és igen hamar le is szerződtette egy helyi kiadó. Kezdetben több floridai rapperrel dolgozott közösen. Az áttörést aztán a T-Pain-nel elkészített Low című dal hozta meg. Ez volt az első kislemez debütáló, Mail on Sunday című lemezéről. A szám tíz hétig vezette a Billboard 100-as listáját. Második kislemezét már a producerguru Timbaland közreműködésével készítette, míg harmadik kislemezén a Black Eyed Peas-ből ismert will.i.am működött közre. De közben fordult a kocka, és most már Flo Ridát hívják vendégeskedni mások lemezeire.

Legelső és eddig legsikeresebb kislemeze, a Low egyébként a Blink182 korábbi dobosát, Travis Barkert is megihlette, aki készített egy punkrock remixet a dalhoz, ami valószínűleg a nagy sikerű Guitar Hero játékban is szerepelni fog.

Album(ok):

2008: Mail on Sunday

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.